maanantai 29. heinäkuuta 2013

Pyörähdys Ruotsissa

Kävin viettämässä viikonlopun Tukholmassa siskon luona. Vaikka Ruotsi onkin ihan naapurissa niin silti reissu tuntuu pieneltä lomalta varsinkin kun sinne menee lentokoneella. Se on jännä, miten jokainen lento kiehtoo yhä enemmän vaikkakin monilla ihmisillä se on juuri päin vastoin, kun matkustaa paljon niin lentäminen ei enää tunnu missään. Tänään oli viimeeksi juuri sellainen perustapaus, lukee kirjaa nousussa ja laskussa. Hitto... nehän on kiinnostavimmat vaiheet koko lennolla :D

Oli taas niin upea lasku. Lennettiin jättikokoisten cumuluspilvien vierestä ja se tunnelma oli aivan kuin käsikosketeltavissa. Harmi, että oli kaikki elektroniset laitteet pois päältä niin en voinut ottaa kuvaa. Tilanne oli melkein sama kuin tässä kuvassa.

Nappasin tietysti kuvan Finskin bussista. Kuvassa siis Airbus A321-211 OH-LZE


Muuta
Länsi-Afrikassa ruumis mätkähti maahan suoraan paikallisen asukkaan nenän eteen viideltä aamulla 25.7. Kyseessä oli ilmeisesti salamatkustaja, joka tipahti laskutelinekuilusta alas. Ei ollut kyllä ensimmäinen tapaus. Vähän aikaa sitten Lontoossa oli sattunut samanlainen keissi, jolloin mies oli tipahtanut BA:n Angolasta tulleesta koneesta kun laskutelineet vedettiin alas.

Harmillista kyllä, ihmiset yrittävät paeta parempaan elämään, mutta kuolevat sitten yritykseen. Laskutelinekuilussa ei ole kyllä mitään mahdollisuuksia selvitä elävänä lennolta. Ilmanpaine on sen verran pieni korkealla, että ihminen kuolee hapenpuutteeseen ilman riittävää paineistusta, mitä laskutelineissä ei ole. Toinen mikä tappaa on kylmyys. Lentopinnoilla lämpötila pyörii -50C paikkeilla, jolloin normaali ihminen ei kyllä tarkene.

- Igor

2 kommenttia:

 1. Löysin sun blogin äsken vasta, ja oon nyt selaillu vähän näit kaikkii! Tosi hyvää luettavaa ja kiinnostavaa, koska ite oon harkinnu kans tätä lentäjän ammattia, ja oon kohta 17vuotias nii tässä vasta ammattia alan opiskelemaan :) ehkä jos oon vielä kiinnostunut tästä sitten ku oon käyny intin ym nii varmasti haen opiskelemaan lentäjäks :)! Voisitko tehdä muuten jonkun blogipäivityksen siitä mitä perus juttuja lentoon kuuluu? En tiiä ootko jo tehnyt mut jos et niin ois kiva :)! Sori tää pitkä teksti :D

  VastaaPoista
 2. Moi mixu!

  Kiitos ehdotuksesta. En olekaan muistaakseni oikein kirjoittanut lennon valmistelu- tai suoritusvaiheista pahemmin. Voisinkin rustailla jonkun päivityksen lähitulevaisuudessa.

  Opiskele ahkerasti niin on hyvät mahikset lentokouluun. :) Tulevasuudessa kun pääset intistä niin työllistymistilannekin on mahdollisesti jo parempi.

  - Igor

  VastaaPoista