sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Asiana Airlinesin lento-onnettomuus

Ikävä tapahtuma ilmailussa jälleen. :( Etelä-Korealaisen Asiana Airlinesin kone epäonnistui laskussa ja aiheutti henkilövahinkoja.

291 matkustajaa, 16 miehistön jäsentä
- 2 kuollutta
- 10 kriittisessä tilassa
- 38 vakavia vammoja
- 82 lieviä vammoja

Kone on Boeing 777-200, rekkari HL7742. Kummallakin lentäjällä on paljon lentotunteja takana, mutta perämiehellä on vain reilu 40h kokemusta B777 koneesta. Matkustajien sekä silminnäkijöiden mukaan lähestyminen vaikutti täysin normaalilta, mutta juuri ennen laskua kone olikin liian matalalla ja osui rantavalliin. Sivuperäsin irtosi iskussa ja kone lähti luisuun pitkin kiitotietä josta se ajautui penkkaan ja syttyi tuleen.

En tiedä voiko tätä sanoa onneksi onnettomuudessa, mutta tässäkin olisi voinut käydä paljon pahemmin. Tietysti jollakin tavalla tämä olisi voitu välttää kokonaan, mutta valitettavasti onnettomuudet ovat ainut tapa löytää ja täyttää aukot lentoturvallisuudessa. Ihmiset yrittävät nyt tietysti parhaimman mukaan arvuutella ja spekuloida mitä tapahtui, mutta parempi jättää asia onnettomuustutkijoille ja odottaa virallista raporttia. Tässä kuitenkin hieman kuvia ja mm. animaatio silminnäkijöiden lausuntoihin ja faktoihin perustuen.Matkustaja David Eun ottama kuva
Kuva: reuters

Lisää tietoa ja kuvia täältä
http://avherald.com/h?article=464ef64f&opt=0

- Igor

0 kommenttia: