torstai 28. maaliskuuta 2013

Pääsiäislomaa ja muuta mukavaa

Kuva: http://robbwolf.com
Lähden perinteisesti Mikkeliin viettämään pääsiäistä sukulaisten kanssa. Illalla tulee sisko Ruotsista kummitytön kanssa ja suunnataan yhdessä kohti savoa. Loman yhteydessä täytyy kuitenkin lukea trafin kokeisiin ja pelkään vaan, että siellä tulee tehtyä kaikkea muuta kuin tentteihin valmistautumista. Fakta on kuitenkin se, että niitä kokeita ei parane tyriä niin siksipä otan kyllä itsestäni niskaotteen ja luen niin paljon kuin mahdollista. Kokeet ovat ensi keskiviikkona niin töitä kyllä riittää.


Off topic

Internetistä löytyy kaikkea kivaa kun surffailee noita ilmailujuttuja. Tässä on mm. video Condorin A320 tekemässä lähestymistä ja laskua La Palmaan (GCLA). Videossa näkyy vaiheittan mitä lentäjät tekevät eri kuvakulmista. Kannattaa vierailla myös videon sivustolla pilotseye.tv.Silmiin sattui myös tällainen kuva, 60-luvun lentoemännistä. Tästä tuli mieleen kun meidän psykologian opettaja, entinen Finnairin MD-11 kapteeni Matti Sorsa, kertoi ajoista kun hän oli aloittanut uraansa lentäjänä 50-60 luvulla. Silloin ala oli arvostettu ja täynnä glamouria, oli erehtymättömiä suurkapteeneja ja kauniita lentoemäntiä. "Aijai pojat, se aika meni jo!" :D
Noh.. ei tässä mitään. Onneksi voi ainakin nauttia kauniista maisemista vielä.

Twitterissä kun seurailee Finnairia niin sielläkin tulee vastaan kivoja asioita. Finnairilla on mm. oma blogi http://blogit.finnair.fi/, jossa voi seurata lentäjien ja lentoemäntien maailmaa sekä lukea Finnairin tapahtumia. Yksi kirjoittajista on Tomi, jolta löytyy myös oma instagram-tunnus. Tomi lähettää aina kuvia matkanvarrelta kun lentää työnsä puolesta. Tässä hän lentää Mont Blancin yli matkalla Espanjaan.


Opiskelijakollega englannista oli bongannut tällaisen linkin internetistä, joka sopii hyvin naisille, tai miksipä ei miehillekin. :) Enpä ota siihen itse mitään kantaa, koska päivääkään en ole lentäjänä vielä työskennellyt, mutta ihan huvittavahan tuo on. Kirjoittanut ilmeisesti nainen, jolla on lentäjäpoikaystävä.


Loppukevennykseksi viisauksia muumeista: 

"Vakiintunut elämä ei tarjoa mitään jännityksiä." - Pikku Myy

Omasta mielestäni pitää kyllä hyvin paikkaansa. Elämässä täytyy olla jännitystä ja menoa, jotta tuntisi olevansa elossa. Jämähtäminen paikoilleen on minulle kuin kirosana, joten uskon että ainakin ammatinvalinta on osunut hyvin nappiin. Osittain tuon lauseen joutuu kyllä kumoamaan, koska suunnitelmissa on myös asettautua paikoilleen ja perustaa perhe. Eikä tietenkään saa unohtaa, että jokaisella ihmisellä on myös koti missä on se oma rauha ja minne voi aina palata silloin kun menee vähän huonommin. Eiköhän jännitystä ole tarpeeksi kun käy lentelemässä ympäri maailmaa muutaman kerran kuussa. Kotiinkin on sitten mukava aina palata :)

Eipä tässä varmaan muuta. Siinä on pääsiäisen ajaksi vähän luettavaa ja kirjoitan toki lisää, jos juolahtaa jotakin mieleen.

Happy Easter!

- Igor
0 kommenttia: