perjantai 1. maaliskuuta 2013

Back to the sky!

Takaisin taivaalle!

Vihdoinkin kelit alkavat aueta pitkän ja pilvisen talven jälkeen. Nyt on ollut historiallisen pilvistä ainakin meteorologien mukaan ja se on kyllä huomattu kun ei aurinko ole pilkahtanut kuin pari kertaa muutaman kuukauden aikana. Pahinta on se, että oppilaat eivät pääse lentämään ja lentoja alkaa kasaantua jolloin kun sää aukeaa niin kaikki koneet ovat varattuja. Tässä yrittää nyt viikonloppuisin hieman päivystellä ja katsella josko olisi lentokeliä ja pari kertaa tässä on päässykin taivaalle.

Sain napattua hienon kuvan tiistaina kun tulin varhain sumuisena aamuna koululle suunnittelemaan lentoa.
Sunnuntaina oli tarkoitus käydä pyörähtämässä Maarianhaminassa mutta keli ei auennut tarpeeksi niin pääsin vaan Turkuun asti. Harmillista sinänsä koska olen käyny Turussa jo muutaman kerran ja kaipasi vähän vaihtelua, mutta toisaalta oli ihan hyvä koska vähään aikaan ei ole käynyt matkalennolla niin oli ainakin turvallinen olo kun oli tuttu kenttä :)

Tiistaina oli hieman turhauttava päivä kun olin edellisenä päivänä jo suunnitellut pitkän lennon, mutta aamulla tuulet olivat niin voimakkaita kyseisellä reitillä, että en päässyt lähtemään. Päätettiin opettajan kanssa, että suunnittelen toisen lennon eri suuntaan ja siinä kävi loppujen lopuksi niin, että suunnitteluun kului turhan paljon aikaa, jolloin sekin reitti oli hylättävä. Nyt aikaa oli jäljellä sen verran, että pääsin tekemään pienen lenkin Lohjan kautta Hyvinkäälle ja idän kautta takaisin Helsinkiin. Sekään ei sujunut ihan ongelmitta kun tuli sekaannusta koneen tunnuksista lennonjohdon kanssa ja matkalla oli todella kovaa turbulenssia. Voin sanoa, että kotiin päästyä olo oli kuin kuivaksi puristetulla rätillä.

Ei auta valittaa. Välillä tulee näitä negatiivisiakin asioita eikä aina voi kaikki mennä superhyvin vaikka kuinka haluaisi. Tällä alalla ollaan riippuvaisia niin monista tekijöistä joihin ei itse voida vaikuttaa, että täytyy osata asennoitua oikein vaikeissakin tilanteissa, muuten kasvaa harmaa tukka jo kolmikymppisenä ja pääsee varhaiseläkkeelle kolmeviitosena. Kyllä tämä silti voittaa kaiken muun tekemisen silloin kun kaikki menee loistavasti :) Varaukset on taas laitettu sunnuntaille ja ensi maanantaille, joten peukut vaan pystyyn että olisi hyvä sää.

Koneidenhinaushärveli

Saatiin koululle tämmönen lentokoneiden hinauslaite. Nuo pienet Tecnamit työntää yksin ihan hyvin, mutta noihin isompiin koneisiin, Cirrus ja Diamond, tarvii jo monta ukkoa työntöhommiin. Niinkuin kaikkeen muuhunkin niin tähänkin laitteeseen tarvitsee oman koulutuksen, jonka saavat vain opettajat. Hyvä niin sillä meille jää vähemmän vastuuta ja tekemistä :) Kuvasin, jopa videon sen toiminnasta. Tässä hinataan Diamond DA42 pihalle.Meitä nuorempi kurssi aloittaa myös yksinlennot pikku hiljaa ja kasteita on jälleen tulossa. Nyt kun on kovat pakkaset niin saadaan kaadettua ihan oikeaa jäävettä niskaan toisin kun meillä oli melkein kädenlämpöistä. Laitan kuvia jos kerkeen nappaamaan.

Heippa!

- Igor

0 kommenttia: