torstai 21. maaliskuuta 2013

Multifly™ by Patria and Finnair

Patria ja Finnair on lyönyt hynttyyt yhteen ja perustanut uudentyyppisen koulutusohjelman nimeltä Multifly™, jossa lentäjät saavat lisenssin nimeltä MPL eli Multi-Crew Pilot Licence. Kyseinen koulutusohjelma on tarkoitettu lentoyhtiöille, jotka haluavat kouluttaa omat lentäjäehdokkaat alusta loppuun suoraan Airbus A320 perämiehiksi. Eli jos oppilas tulee valituksi johonkin lentoyhtiöön, joka on päättänyt käyttää Multifly ohjelmaa niin lentäjät suorittavat opiskelunsa Patria Pilot Trainingissa ja Finnair Flight Academyssa.

Koulutuksesta lisää Multifly™:n omilta sivuilta. www.multifly.net/

Multi-Crew Pilot Licence training is airline to airline competency based, 100% job oriented pilot training programme. MPL training efficiently prepares your cadets for their future co-pilot duties for your airline.

The programme utilizes modern simulation technology and traditional flight training in a carefully designed training syllabus which includes full use of standard operating procedures of the sponsoring airline. After just 20 months of training, graduating MPL students will be able to work efficiently and operate their aircraft safely from their first day on duty. 

More of  Multifly™ www.multifly.net/

Presentation video:


2 kommenttia:

 1. Onks toi pelkkää finnairia varten vai voiko muutkin yhtiöt kouluttaa sitä kautta?
  Ja valitaanko tuohon aloittavista oppilaista vai voidaanko siihen ottaa vaikkapa koulun loppusuoralla olevia opiskelijoita? =P

  VastaaPoista
 2. Multifly ohjelma on kehitetty pelkästään lentoyhtiöille eli Patria ja Finnair toimivat vain kouluttajina. Patria opettaa lentämään ja Finnair antaa A320 tyyppikoulutuksen. Käytännössä se voi olla mikä tahansa lentoyhtiö, vaikka indonesialainen Lion Air, joka päättää palkata uusia lentäjiä suoraan A320 koneeseen. He tekevät valintakokeet ja lähettävät kandidaatit suomeen opiskelemaan, jossa he opetetaan lentoyhtiön omien proseduurien mukaan. Eli käytännössä siihen voivat osallistua vain ne jotka aloittavat tyhjältä pöydältä. Finnair ottaa omat lentäjät tällä hetkellä Suomen Ilmailuopistosta.
  Saman tyyppisiä ohjelmia voi löytää muistakin maista, esimerkiksi Oxfordissa Englannissa on tällainen MPL ohjelma.

  Liikennelentäjäksi voi päästä monella eri tavalla ja koulutusohjelmia on montaa erilaista ympärimaailmaa. Kannattaa tutkia kaikki vaihtoehdot ja valita itselleen se sopivin.

  VastaaPoista