torstai 21. maaliskuuta 2013

Multifly™ by Patria and Finnair

Patria ja Finnair on lyönyt hynttyyt yhteen ja perustanut uudentyyppisen koulutusohjelman nimeltä Multifly™, jossa lentäjät saavat lisenssin nimeltä MPL eli Multi-Crew Pilot Licence. Kyseinen koulutusohjelma on tarkoitettu lentoyhtiöille, jotka haluavat kouluttaa omat lentäjäehdokkaat alusta loppuun suoraan Airbus A320 perämiehiksi. Eli jos oppilas tulee valituksi johonkin lentoyhtiöön, joka on päättänyt käyttää Multifly ohjelmaa niin lentäjät suorittavat opiskelunsa Patria Pilot Trainingissa ja Finnair Flight Academyssa.

Koulutuksesta lisää Multifly™:n omilta sivuilta. www.multifly.net/

Multi-Crew Pilot Licence training is airline to airline competency based, 100% job oriented pilot training programme. MPL training efficiently prepares your cadets for their future co-pilot duties for your airline.

The programme utilizes modern simulation technology and traditional flight training in a carefully designed training syllabus which includes full use of standard operating procedures of the sponsoring airline. After just 20 months of training, graduating MPL students will be able to work efficiently and operate their aircraft safely from their first day on duty. 

More of  Multifly™ www.multifly.net/

Presentation video:


4 kommenttia:

 1. Onks toi pelkkää finnairia varten vai voiko muutkin yhtiöt kouluttaa sitä kautta?
  Ja valitaanko tuohon aloittavista oppilaista vai voidaanko siihen ottaa vaikkapa koulun loppusuoralla olevia opiskelijoita? =P

  VastaaPoista
 2. Multifly ohjelma on kehitetty pelkästään lentoyhtiöille eli Patria ja Finnair toimivat vain kouluttajina. Patria opettaa lentämään ja Finnair antaa A320 tyyppikoulutuksen. Käytännössä se voi olla mikä tahansa lentoyhtiö, vaikka indonesialainen Lion Air, joka päättää palkata uusia lentäjiä suoraan A320 koneeseen. He tekevät valintakokeet ja lähettävät kandidaatit suomeen opiskelemaan, jossa he opetetaan lentoyhtiön omien proseduurien mukaan. Eli käytännössä siihen voivat osallistua vain ne jotka aloittavat tyhjältä pöydältä. Finnair ottaa omat lentäjät tällä hetkellä Suomen Ilmailuopistosta.
  Saman tyyppisiä ohjelmia voi löytää muistakin maista, esimerkiksi Oxfordissa Englannissa on tällainen MPL ohjelma.

  Liikennelentäjäksi voi päästä monella eri tavalla ja koulutusohjelmia on montaa erilaista ympärimaailmaa. Kannattaa tutkia kaikki vaihtoehdot ja valita itselleen se sopivin.

  VastaaPoista
 3. Mitä lentokoulua suosittelet alasta kiinnostuneelle ? Kuinka suuri % teidän koulustanne on työllistynyt viimeisten vuosien aikana noin suunnilleen ? Investointi on kohtuu suuri mutta ilmeisesti on myös lentäjän palkkakin, vastannee lääkärin tuloja ?

  VastaaPoista
 4. Moi Matti!

  Kaikki Suomen lentokoulut ovat varmasti yhtä hyviä ja laadukkaita. Pohjoismainen lentokoulutus on muutenkin hyvin arvostettua maailmalla korkeiden turvallisuusstandardien ja vaihtelevien sääolojen vuoksi. Järkevää olisi tietysti aloittaa haut Suomen ilmailuopistosta, joka on halvin vaihtoehto muihin kouluihin nähden. Lisäksi SIO:n opiskelijat läpäisevät ns. Finnairin pääsykokeet, jolloin heillä on mahdollisuus työllistyä heille. Salpauslennolla on myös tällainen AB initio kurssi, jolloin valmistuneilla lentäjillä on mahdollisuus työllistyä FlyBe:llä ATR-piloteiksi.

  Työllistymisprosenteista on hyvin vaikeaa puhua, kun en pysty sanomaan mitä kukin oppilas puuhaa opintojensa jälkeen, mutta alasta kiinnostuneet kyllä tietävät, että työpaikat ovat hieman kiven alla nykypäivänä. Tunnen kuitenkin oppilaita ja opettajia, jotka ovat työllistyneet Patrialta lentoyhtiöihin. Elpymisen merkkejä on kuitenkin paljon havaittavissa ja lähitulevaisuus näyttää lupaavalta, joten katsotaan mitä tapahtuu.

  Palkkaus riippuu tietysti kohdemaasta ja työnantajasta. Yleisesti ottaen suuremmat lentoyhtiöt aasiassa ja euroopassa maksavat hyvää palkkaa, jotka vastaavat kyllä lääkärintuloja ja mahdollisesti enemmänkin. Lisäksi lentäjillä on yleensä hyviä työsuhde-etuja, kuten matkustaminen ja hyvinvointiedut. Joissakin lentoyhtiöissä kuten Saudeissa edut saattavat olla vielä paljon laajemmat.

  VastaaPoista