tiistai 14. toukokuuta 2013

EFTP

EFTP (Europe-Finland-Tampere-Pirkkala) on ICAO:n (International Civil Aviation Organization) määrittelemä kenttäkoodi Tampere-Pirkkalan lentoasemalle. Lentäjät sekä lentohenkilökunta käyttävät aina ICAO:n koodeja kun taas kaupallisella puolella lentotoiminnassa käytetään IATA:n (International Air Transport Association) määrittelemiä koodeja. Esim. Helsinki-Vantaa on ICAO:n mukaan EFHK, mutta IATA:n koodi on HEL, minkä myös matkustajat näkevät.

Ainiin... kävin siis Tampereella tänään :) Aamulla kun tulin kouluun niin sää oli mainio ja näkymä koulun pihalta erittäin kaunis niin sain napattua tällaisen hienon kuvan. Sää oli kirkas koko päivän, mutta ilma oli hieman epävakaata matkalla ja paikoin olikin kovaa ryskytystä. Korkeammalla meno on sujuvampaa kun ilma on tasaisempaa. Alaspäin tullessa alkaa tulla mekaanista turbulenssia mikä johtuu maassa aiheutuvista ilmamassojen liikkeistä kun ilma törmäilee erinäisiin esteisiin. Ensikertalaiselle tuollainen turbulenssi saattaisi olla erittäin pelottava, mutta kun on lentänyt jonkun aikaa ja tietää koneen rakenteet sekä fyysisen toiminnan niin osaa suhtautua turbulenssiin myös eri tavalla. Kaiken kaikkiaan oli hyvä päivä ja lentoaikaa tuli 2,5 tuntia mittariin. :)

Huomenna olisi tarkoitus lähteä heittämään pieni keikka tuolla vuokrakoneella kaverin kanssa. Siitä tulee kanssa matskua lähipäivinä.

Aikaisemmin olin myös puhunut Finnairin lentäjästä Tomista, joka pitää blogia ja lähettelee kuvia Instagramiin. Ihan vain hienosta blogitekstistä johtuen haluan laittaa linkin hänen viimeisempään päivitykseen, jossa hän kertoo omista tunteistaan ilmailua kohtaan. En voisi samaistua yhtään vähempään niin pitkälle kuin on ilmailua tullut harrastettua. Englanniksi Suomeksi.

- Igor

0 kommenttia: