sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

MTV3.doc: Mayday! (linkki videoon)

Tänään klo: 18.00 MTV3
 
"Hollantilainen dokumentti kertoo suuren eurooppalaisen halpalentoyhtiö Ryanairin ottamista turvallisuusriskeistä, jotka johtuvat äärimmilleen viedystä säästämisestä. Dokumentissa haastateltujen lentäjien mukaan säästäminen tarkoittaa mm. liian vähällä polttoaineella lentämistä sekä lentäjien ajamista ahtaalle monin tavoin yhtiössä vallitsevassa "pelon kulttuurissa". Säästöt takaavat halvat lentoliput, mutta tapahtuuko se matkustajien turvallisuuden kustannuksella?"  - Telkku.com

Katsomosta näkee vielä kyseisen videon http://www.katsomo.fi/?progId=179267

Löytyy myös YouTubesta kaksi osaisena- Igor

2 kommenttia:

  1. Toi on kyllä ikävää, että ensinnäkin vain pieni prosentti pääsee lentoyhtiöön sisään ja sitten ne ketkä pääsevät joutuvat hyvin todennäköisesti kustantamaan koulutusen ym. itse. helposti pystyy laskemaan 30-50k pelkästä työpaikasta. Ryan airilla työpaikka ei ole edes varma vasta kuin line trg jälkeen.

    VastaaPoista
  2. Sepä se. Ja näinä vaikeina aikoina lentäjä on valmis tekemään mitä tahansa saadakseen/pitääkseen työpaikkansa. Ryanairilla onkin valtti sanella mitkä tahansa työehdot. Lenäjä joutuu kustantamaan vaatteet, ruoat, matkat, vakuutukset, eläkkeet, tyyppikoulutukset jne itse. Ei voi tietää, kuinka hyvin nuo pitää paikkansa, mutta tuo dokumentti vahvisti kaikkia huhuja mitä on kuullut. Toivottavasti tää asia menee jossakin vaiheessa tarkkaan syyniin ja saadaan virallinen lausunto siitä kuinka paljon turvallisuusriskejä lentoyhtiössä on.. jos on.

    VastaaPoista