maanantai 15. huhtikuuta 2013

Koneiden bongausta ja Patrian ammattilentäjäpäivä

Nyt on ollut taas hieman hiljaiseloa, joten valitettavasti kertomistakaan en ole hirveästi keksinyt. Lentojakin olen joutunut perumaan kun iski taas huonot kelit, sekä priorisoinnissa on mennyt nuorempi kurssi hieman edelle. Suunnitelmien mukaan ensi viikolla olisi tarkoitus lentää yölentoja Mikkelissä. Mikäli sää on suotuisa niin kirjoittelen niistä lähempänä.

Kävin muuten tässä viikonloppuna Vantaan Korsossa, jossa on Helsinki-Vantaan kiitotie 22L alkupää. Mikäli tykkää bongailla lentokoneita niin tämä paikka on siihen mitä mainioin. Lentokoneet laskeutuu suoraan pään yläpuolelta ja tunnelma on kuin käsinkosketeltavissa. Oli aika kylmä ja sumuista, mutta sain pari kuvaa napattua. Joutui vielä vähän photoshopilla avaamaan valoja ja värejä koska sumu oli tosi sakeaa.

Finnairin Airbus A330


Patrian ammattilentäjäpäivä 13.4.2013

Patria järjesti avoimien ovien päivät viime lauantaina, jossa pääsi tutustumaan kouluun, opettajiin, lentokoneisiin sekä kuuntelemaan luentoa lentäjän ammatista. Ne, jotka eivät seuraa Patrian sivuja facebookissa niin tässä olisi hieman materiaalia heidän sivuilta.

"Patrian ammattilentäjäpäivät vetivät jälleen hyvin ammatista kiinnostuneita nuoria ja heidän vanhempiansakin paikan päälle. Luentoja ammatista, opinnoista sekä oppilasvalintakriteereistä antoivat Finnairin lentokapteeni Timo Honkavaara, Patrian päälennonopettaja Juhani Haapamäki sekä valintapsykologimme Matti Sorsa. Tämän jälkeen ohjelmassa oli kalustoesittely ja tutustuminen mm. lentosimulaattoriimme. Useat vieraamme aloittivat myös testusprosessimme, ja suorittivat ensimmäiset valintakokeidemme osiot: englanti, matematiikka/fysiikka sekä perushenkilötestauksen ensimmäiset kokeet."


Kuvassa valintapsykologi Matti Sorsa, josta mainitsin mm. tässä tekstissä.

Patrian päälennonopettaja Juhani Haapamäki
Lennonopettaja Juha Putkonen esittelee monimoottorikoulutuksessa käytettävää Diamond DA42 lentokonetta.

Peruslentokoulutuksessa käytettävä OH-TPA Tecnam P2002JF, sekä mittarilennoissa OH-GSB Cirrus SR22

 
Yritän kirjoittaa vähän nopeammin kuin viimeeksi, kunhan keksin ensin aiheen. :)

- Igor

1 kommentti: