tiistai 13. toukokuuta 2014

ME fami

ME -> multi engine, fami -> familiarization, eli monimoottori perehdyttäminen. Miksi koneessa täytyy olla enemmänkin moottoreita, eikö yksi riitä? Kyllähän se riittää pienkoneelle, mutta suuremmat koneet, joissa on isompi paino tarvitsevat luonnollisesti enemmän tehoa ja työntövoimaa. Kaksi moottoria on myös parempi kuin yksi - jos toinen menee rikki niin pystytään vielä lentämään sopivalle laskupaikalle. Jos molemmat moottorit hajoavat niin sitten ei auta muu kuin pakkolasku lähiympäristöön.

ME-vaihe alkoi simulaattorikoulutuksella, jolla saatiin perusidea kuinka lentää lentokonetta, jossa on useampi kuin yksi moottori. Simun jälkeen lähdettiin tekemään samat harjoitteet lentokoneella. Peruslentäminen ei eroa yksimoottorisesta juuri mitenkään, mutta kuten yksimoottoristen koneiden lentäjät sanovat - kahdella moottorilla on tuplasti suurempi moottorihäiriön todennäköisyys, siksipä ME vaiheessa harjoitellaan näitä tilanteita, jossa toinen mylly heittää veivit.

Lentoja ei tässä blokissa ollut kuin muutama, jolla saatiin se perustuntuma ja idea kuinka homma toimii. Seuraavaksi jatketaan taas simulaattorivaiheeseen, jossa aletaan treenaamaan mahdollisimman tarkkaan lentoyhtiötyyppistä lentämistä. Käytännössä pyritään hyödyntämään kaikkia saatavilla olevia laitteita ja palveluita, jotta lento saataisiin suoritettua mahdollisimman vaivattomasti. Tällä luonnollisesti säästetään aikaa ja rahaa.

Huonon sään vuoksi päästiin leikkimään myös isojen poikien hiekkalaatikolle Helsinki-Vantaalle. Suurin syy miksi sinne mennään niin harvoin on suuret laskeutumis- ja pysäköintikustannukset. Lisäksi rullausmatka kentän läpi on hyvin pitkä, joka syö turhaan opiskeluaikaa. Liikkuminen lentokoneen ja terminaalin välillä on järjestettävä erikoiskuljetuksella, joka myös maksaa, joten sen vuoksi siellä käydään kun on vasta pakko. Hyvää harjoitusta siitä kuitenkin saa kun on hieman vaikeammat rullausohjeet kuin pienkentillä. Tulevilla lennoilla tullaan piipahtamaan myös ulkomailla, joko Virossa tai Ruotsissa todennäköisesti.

Tässä vielä kuva tämän päivän lennolta kun lähdettiin Helsinki-Vantaalta hieman sateisessa kelissä. Annettiin tietä pikkubussille kun rullailtiin lentoonlähtöpaikalle.


Vähiin käy päivät. Kesän puolella varmaan valmistuminen. Kuulumisiin!

- Igor

2 kommenttia: