perjantai 27. kesäkuuta 2014

Vielä vähän...

Matkalla Jyväskylään. Kauniita pilviä, mutta sisällä tärisyttää ja jäätää aika mukavasti.
Ilman jäänestoa niihin ei kyl parane mennä, eli meitä se ei koske :)
Hei taas!!

Ei auta kuin pahoitella tätä hiljaisuutta blogissa. Aika kiirettä on pitänyt viime aikoina niin tännekään en ole ehtinyt tulla kirjoittelemaan. Viime fami-lentojen jälkeen hypättiin taas simulaattoriin ja lenneltiin mittarilentoja ympäriinsä. Tavoitteena oli harjoitella erilaisia tilanteita mitä ilmailussa voisi tulla vastaan, esimerkiksi moottorin tai navigointilaitteiden hajoaminen, kelin huononeminen ja lento varalentopaikalle jne. Eli harjoiteltiin lähinnä päätösten tekoa, koneen hallintaa ja vianselvitystä samanaikaisesti.

Simulentojen jälkeen oli koneet huollossa taas jonkin aikaa ja sää huononi sen verran ettei päästy lentämään. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että nämä viimeiset lennot saadaan vihdoinkin pois alta parin viikon sisään. Eilen haettiin toinen kone pois Helsinki-Vantaalta huollosta ja lähdettiin sieltä suoraan lennolle Jyväskylään. Seuraavaksi olisi tarkoitus käydä Virossa sekä Ruotsissa pyörähtämässä, jonka jälkeen on enää pari lentoa ja sitten CPL-tarkkari.

American Airlines B767 rullaili vieressä lentoonlähtöpaikalle Helsinki-Vantaalla. 

CPL-tarkkarin jälkeen on jäljellä enää MCC-kurssi, ja sitten on koulu taputeltu. Vaikka työmarkkinoilla ei ole kauheasti kehumista, niin kyllä sitä joutaa jo pois koulun penkiltä. Katsotaan mihin rahkeet riitää ja millaisen uran tästä saa sitten kehiteltyä :)

Viime vuonna suoritin myös Diamond DA40 eroavuuskoulutuksen, jotta pääsisin lennättää kavereita, mutta homma jäi jotenkin jäihin koulun, säiden sun muiden juttujen takia. Kävin tässä viikolla kuitenkin perehdytyslennolla uudella samanlaisella koneella (kuvassa alhaalla), jossa on vielä paremmat varusteet ja nyt olisi tarkoitus lentää aktiivisemmin heti kun halukkaita ilmenee. Eli viestiä vaan tännepäin jos lentämään tekee mieli. Tulee taatusti halvemmaksi kuin firmojen kautta.

- Igor
3 kommenttia:

 1. Moikka! :) Kun kirjoitit tuossa ettei työmarkkinoilla ole kauheasti kehumista niin mitä olit ajatellut tehdä itse valmistumisen jälkeen? Meinaatko lentää tyypit omalla rahalla johonkin koneeseen vai miten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä valmistumisen jälkeen on yritettävä ihan tavallista reittiä perämieheksi eli työhakemuksia joka paikkaan. Tyyppejä tuskin aion lentää omalla rahalla paitsi jos on aivan pakko tilanteesta riippuen.

   Poista
 2. Terve, otin sinuun yhteyttä aikaisemmin tänään instagramin kautta. Asia koski lentoa Diamondilla. Palataan tähän asiaan heti kun sinulle käy. -Martin (martin.mihkelson@gmail.com)

  VastaaPoista