maanantai 14. toukokuuta 2012

Ready... Set...

(Aikaisemmat tekstit jäivät blogin siirrossa kopioimatta, koska niissä ei ollut mitään oleellista. Varsinainen blogi alkaa tästä tekstistä)

Huh, nyt alkaa jo kello tikittää viimeisiään. 12h 45min ja sit ollaan takas koulunpenkillä. Ensimmäinen päivä tosin menee tutustuessa kouluun ja materiaaleihin yms.

Kämpän kanssa kävi hieman ohraisesti. Kaikki asunnot joita olin katsonut olivat lähteneet joko nenän edestä tai sitten muuten vaan eivät ole tarjonneet mitään asumispaikkaa. Hakemuksia on ympäriinsä, on VVO, Sato, Hoas, Arenna jne. mutta eipä näköjään tarpeeni ollut kovin suuri heidän mielestä. Jouduin siirtämään kaikki tavarat väliaikaiseen varastoon ja muuttamaan kaverin luokse keskustaan. Voi elämä sitä tavaran määrää mitä rupes tulemaan pakkausvaiheessa. Kahden kaverin kanssa muutettiin niin meni kaksi päivää koko urakassa ja häkkivarastokin jäi vielä tyhjentämättä. Kumpanakin päivänä joutui venyttämään pakettiauton vuokraa pari tuntia ja siitäkin tulee taas kivasti lisämaksua. Paloi kyllä aivan turhan paljon rahaa tässä muutossa. Lisäksi jäin suureen kiitollisuuden velkaan kavereille jotka tulivat auttamaan omasta tahdosta ja kaksi päivää hikoilivat minun takia. Noh.. osaanpa sitten ensi kerralla toimia oikein. Palkkaan varmaan jonkun muuttofirman hakee ne tavarat pois sieltä kun löytyy sopiva asunto.

Eilen oli siiten viimeinen nollauspäivä vähään aikaan. Huomenna kun alkaa opinnot niin saa jäädä nuo bailailut sikseen. Sen verran on vaikea koulu, että ylimääräinen aktiviteetti jättäisi heti koulun jälkeensä. Päätettiin käydä kaveriporukalla NRJ:n bileristeilyllä. Ei se nyt hirveen poikkeava ollut tavallisesta klubimeiningistä, oli vaa DJ Dosse radio NRJ:ltä soittamassa ja Tigers tanssiryhmä, joka oli btw aivan surkea. En kyllä ikinä maksais heidän showsta.

Mutta.. Huomisesta alkaakin sitten se varsinainen blogin kirjoitus. Edellisissä artikkeleissa on pyöritty vähän varsinaisesta aiheesta kauempana. Nyt pyhitän tämän päivän levolle ja valmistaudun henkisesti huomiseen.

Adios!

2 kommenttia:

 1. Itse olen harkinnut aivan samaa ja blogisi on mahtava...Haluaisin hakeutua jo seuraavassa haussa opiskelemaan, mutta tuo valuutta tällä hetkellä ratkaisee. tiedän toki että unelmien eteen on uhrattava ja olen valmis siihen... Mutta tämän hetkisellä markkinatalous tilanteella 120k/€ lainan otto tuntuu mahdottomuudelta maksaa takaisin 10.vuodessa. Mielestäni tällä hetkellä ei ole yhtään Lowtime first officer pestiä millään yhtiöllä auki ja olen surffannut noin 150 lentoyhtiön kotisivut läpi.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Niko! Kiva tietää, että joku oikeastikin lukee blogia ja jopa pitää siitä :)

  Ihan oikeassa olet tuosta taloustilanteesta ja sen vaikutuksesta ilmailualaan. On hyvin vaikeaa sanoa mitä huomenna tulee tapahtumaan ja vielä vaikeammin mitä parin vuoden päästä. Tämä ala menee tunnetusti syklleittän, joko on hirveä lentäjäpula tai valtava työttömyys mitä eletään parhaimmillaan. Aikoinaan oli samantyyppinen tilanne 90-luvun laman aikaan, mutta siitäkin on selvitty ja nyt ala alkaa näyttämään jo hieman elpymisen merkkejä.

  Se on tietysti jokaisesta itsestään kiinni, että kuinka paljon on valmis uhraamaan ja ottamaan riskejä unelmiensa toteutukseen. 110k ei tosiaankaan ole mikään pieni summa ja pankki tarvitsee siihen yleensä täydet vakuudet mikä ei ole helppo saada jos ei ole reaaliomaisuutta tms. Patria toki takaa 30% lainasta jos sen haluaa ottaa.

  Olen jutellut monien ihmisten kanssa alan kehityksestä sekä lukenu monia keskusteluja foorumeilta kyseisestä asiasta ja mielipiteitä on tullut laidasta laitaan. Monet sanovat että ala ei tule koskaan elpymään ja toiset sanoo että töitä tekevälle löytyy hommia tälläkin hetkellä. Valehtelisin jos lähtisin kiven kovaa väittämään mikä on totta, koska en ole ennustaja, mutta sen voin sanoa, että mikäli en uskoisi tulevaisuuden työllistymiseen niin tuskin olisin opiskelemassa tällä hetkellä. Aasiassa jyllää kova lentäjäpula tällä hetkellä ja se on kasvamassa koko ajan. Kun katsoo pelkästään lentokonetilauksia boeingilla ja airbussilla niin tulevien 10-20 vuoden aikana tarvittaisiin satojatuhansia uusia lentäjiä. Lisäksi vanhat lentäjät eläköityy ja uusia tarvitaan koko ajan lisää. Uskoisi, että 2014 on vuosi kun reservit alkavat työllistyä hyvin.

  Mikä on sitten lopputulos? Se on sun itse päätettävissä onko riskin ottaminen kannattavaa vai ei. Sinänsä 110k ei ole ylitsepääsemätön summa jos tästä ei tulekaan mitään, mutta kuten sanoin, itselläni usko on tulevaisuuteen erittäin vahva.

  Onnea päätöksen tekoon ja tulehan tutustumassa kouluun vaikkapa avoimissa ovissa, jolloin voit tehdä myös ensimmäisen vaiheen testit ilmaiseksi.

  VastaaPoista