perjantai 25. heinäkuuta 2014

CPL ME/IR Check!

Näin on jälleen yksi tärkeä etappi saavutettu. Maanantaina oli CPL ME/IR (commercial pilot license + multiengine instrument rating) tarkastuslento, joka meni hyväksytysti läpi. Lennosta ei saa erillistä arvosanaa vaan se on joko hyväksytty tai hylätty.

Tarkkari koostuu kahdesta osasta, suullisesta kuulustelusta sekä lennosta. Lentovaiheessa on vielä erikseen mittari- ja visuaaliosio. Käytännössä testataan kaikki tieto ja taito mitä on kahden vuoden aikana opittu. Kuulustelussa voidaan kysyä mm. työaikamääräyksistä, lentokoneen toiminnasta tai vaikkapa lentosäännöistä. Lentopuolella taas arvioidaan mm. navigointia, lentokoneen hallintaa normaaleissa ja epänormaaleissa tilanteissa, kommunikointia jne.

Näin loppusuoralla fiilis on mahtava ja samanaikaisesti tietysti haikea, koska koulun osalta lennot ovat nyt ohi. Jäljellä on enää MCC (multi crew coordination) kurssi, jonka on tarkoitus alkaa elokuun alussa ja kestää sellaisen 2-3 viikkoa. Lentäminen ei tietenkään jää tähän vaan kavereiden kanssa käydään lentämässä aina kun on halukkaita taivaalle. Työnhaun aloitan myös heti kun saan kaikki paperit koulusta ja trafista pihalle.

Ennen lentoa nähtiin pari jänistä kun leikkivät hippaa. Harmi etten ehtinyt ottaa nauhalle.


Ohjelmaan kuului myös moottorin sammutus sekä uudelleen käynnistys. Tällä simuloitiin moottorihäiriötä.

Blogipäivityksiä on tullut luonnollisesti nyt vähemmän kun koulu on lähestymässä loppuaan, mutta tulee vielä ainakin yksi ennen koulun päättymistä. Sen jälkeen täytyy vähän harkita mitä blogin kanssa tapahtuu.

Hyvät kesän jatkot kaikille lukijoille ja aurinkoisia päiviä!

- Igor

1 kommentti:

  1. Miten tänä päivänä sujuu? Aika lailla vuosi valmistumisesta. Onko työpaikkoja tullut vastaan/oletko hakenut paljon lentotöitä?

    Kiitoksia vieläkin blogistasi. Usein tulee palattua lukemaan uudestaan!:)

    VastaaPoista