maanantai 30. joulukuuta 2013

Vuosi päätökseenAlkaa vuosi olla paketissa ja voi hyvillä mielin todeta, että paljon on saavutettu. Suurin etappi oli varmasti Trafin teoriakokeet, jotka aiheuttivat pari harmaata hiusta. Sitä teorian ja kokeiden määrää ei osaa ymmärtää ennen kuin on oikeasti käynyt ne läpi. Tähän mennessä, nopeasti kun laskee, kokeita on ollut yhteensä koululla ja trafilla n. 60 kpl lukuun ottamatta uusintoja. Muutamia on joutunut uusimaan, mutta on vaikea olla hyvä jokaisessa aineessa. :)

Seuraava vuosi tulee olemaan hyvin aktiivinen ja samalla myös haastava. Alkuvuosi menee ifr/cpl lentojen parissa, josta jatketaan monimoottorivaiheeseen. Viimeiseksi asiaksi jää MCC (multi crew co-operation) kurssi. Näillä näkymin koulu alkaa tulla päätökseen huhti-kesäkuu akselilla. Koulun jälkeen olisi suunnitelmissa pieni loma sillä aikaa kun lupakirjat valmistuvat trafilla, jonka jälkeen alkaa haastavin vaihe eli työnhaku.

Työllisyystilanne on tietysti mielessä jatkuvasti ja koko ajan seuraan alan kehitystä, mutta kuten kaikki tietää, vaikka elpyminen on käynnissä se ei ole kovinkaan ripeää. Mikäli ohjaamosta töitä ei tule löytymään, täytyy alkaa tekemään jotakin muuta, jotta pysyisi elävien kirjoissa - tietysti mieluiten ilmailun parissa.

Lentoposti.fi on kirjoittanut hyvän koosteen FPA:n työllisyysseminaarista, jos haluaa kuulla siitä vielä tarkemmin. Lähivuodet eivät lupaa parannusta suomalaislentäjien työllisyystilanteeseen kotimaassa.

Ei muuta kuin hyvää uutta vuotta kaikille lukijoille! Kiitos kommenteista sekä palautteista. Palataan ensi vuonna!

- Igor

P.S. alla vielä pari videota Cirruksen takapenkiltä :)

Läpilasku turussa

Lentoonlähtö takaikkunasta

2 kommenttia:

 1. Hankit sen 250TT ja Susi airille paperit vetämään.

  VastaaPoista
 2. http://www.lentoposti.fi/uutiset/flybe_yllatti_tulevat_lentajat_24_000_euron_lisakustannuksella
  http://www.kauppalehti.fi/etusivu/lentajat+koulutukseen+jarkea/201312593523
  http://yle.fi/uutiset/liitto_huolissaan_lentajien_tyollistymisesta/7002099

  Vaikka toiveita paremmastakin on, ei tilanne hyvältä näytä. 24 000e:kin on yllättävän kiven takana silloin kun ei rahaa ole. Kaikillahan ei tätä ongelmaa tosin ole.

  VastaaPoista