tiistai 26. marraskuuta 2013

Yölennot pakettiin

Kävin viikonloppuna moikkaamassa siskoa ja kummityttöä Tukholmassa ja tuli napattua nätti kuva lentopinnoilta. Mutta tosiaankin, yölennot tuli lennettyä tänään loppuun kun on jo tarpeeksi pimeää, että pystyy operoimaan Malmilla. Yölentämiseen liittyy paljon erilaisia sääntöjä, jotka hieman rajoittavat lentämistä. Samalla lensin viimeisen lennon Tecnamilla. Nyt pystyy rauhassa keskittymään uuteen konetyyppiin.

Seuraavaksi sitten vuorossa Cirruksen käsikirjan sekä operatiivisten manuaalien opiskelua. Toivon mukaan ensi viikolla pääsee jo ensimmäiselle lennolle. Cirrusta on tosiaankin kehuttu parhaimmaksi mahdolliseksi yksimoottoriseksi koneeksi, joten odotukset ovat kovat :) Kyydissä olen jo ollut ja tasaista kyytiähän se oli. Koneen maksimi lentoonlähtömassa kuitenkin melkein kolme kertaa enemmän kuin Tecnamin. Monet ovat varmaan istuneet koneen sisällä, jos on käynyt tutustumassa koululla. Mukavaltahan se tuntuu. :)

Lisäksi siitä löytyy autopilotti, joka helpottaa hieman lentämistä sekä vapauttaa kapasiteettia muihin asioihin. Cirruksen erikoisuutena on myös CAPS (Cirrus Aircraft Parachute System). Mikäli sattuu hätätilanne, jossa konetta ei pysty laskemaan turvallisesti maahan, täytyy vetää kahvasta joka vapautta jättimäisen laskuvarjon ja kone liitää sen avulla maahan.

Oli hieman pitkä aika teksteissä, mutta yritän päivittää heti kun jotakin kertomisen arvoista tapahtuu :)

- Igor

3 kommenttia: