perjantai 25. lokakuuta 2013

Blokki vaihtuu

Nykyinen simulaattoriblokki alkaa tulla päätökseen. Enää yksi lento jäljellä jonka piti olla tänään, mutta kurssikaveri ilmoitti olevansa korkeassa kuumeessa, joten lento siirtyy ensi viikolle. Tästä alkaa sitten valmistautuminen seuraavaan blokkiin, joka käsittää mittari- sekä cpl-lentämistä lentokoneella. Käytännössä lennetään aivan samalla tavalla kuin liikennelentokoneet - samat proseduurit, kommunikaatiot, säännöt jne. Lisäksi oppilas kerää itselleen päällikkötunteja (SPIC = student pilot in command) eli tekee kaikki lentoa koskevat päätökset itse, mutta valvotuissa olosuhteissa eli opettaja istuu vieressä ja puuttuu asiaan mikäli on tarve.

Cirrus SR22
Seuraavan blokin valmistautumiseen kuuluu mm. uuden konetyypin eli Cirrus SR22 teoriaopinnot sekä erilaisten tehtävien suorittamista kuivaharjoitteluna ennen varsinaista lentämistä. Oma arvio, että nämä lennot loppuu joskus ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä, jonka jälkeen aletaan pikkuhiljaa lähestyä koulun päättymistä. Jäljelle jää enää monimoottorilennot Diamondilla, joita ei ole paljon sekä MCC eli miehistöyhteistyökurssi.

No, ei kannata miettiä vielä niin pitkälle. Näissä lennoissa on vielä paljon tekemistä ja nykyinen arvio valmistumiseen on toukokuu 2014 +/- 1kk. Suurin vaikuttavin tekijä on sää, jonka armoilla on mentävä. Syksy-talvi akseli on varsinkin näitä minimikelejä täynnä.

Cirrus SR22. Kone on kuulemma niin mukava, että sitä on kehuttu yksimoottoristen Cadillaciksi. (Kuva: cirruspilots.org)
- Igor

4 kommenttia:

 1. Pienenä tarkennuksena ettei oppilas toimi ilma-aluksen päällikkönä mainitsemillasi lennoilla vaan opettaja; oppilas saa toki kirjata itselleen päällikkökokemusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet. Eli oppilas on SPIC eli supervised pilot in command ja opettaja virallinen päällikkö. Kiitos tarkennuksesta!

   Poista
 2. Vai kuitenkin student pilot in command

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla niin. Ei ollut vielä pahemmin noita lentoja niin muistin väärin.

   Poista