sunnuntai 18. elokuuta 2013

Uusi harrastus

Vielä lentelen perusmittarilentoja, mutta mikäli keli on hyvä niin saan ne ensi viikolla päätökseen. Sen jälkeen alkaa taas simulaattorivaihe, mutta tällä kertaa ei keskitytä enää koneen hallintaan vaan mittariproseduureihin.

Tyypillinen reittikartta

Kuten aikaisemmin mainitsin niin aloitin uuden harrastuksen tässä kuussa. Aikoinaan tuli pienempänä harrastettua karatea montakin vuotta, mutta silloin ei pahemmin osannut motivoitua lajia varten. Harrastus jäikin loppujen lopuksi taka-alalle kun oli jatkuvasti muuta tekemistä. Kiinnostus taistelulajeihin on kuitenkin ollut hyvin vahva niin pitkään kuin muistan ja se onkin ehkä ainoa urheilulaji mistä oikeasti pidän.

Nyt vanhempana olen usein miettinyt, että miksi keskeytinkään harrastukset ja olenkohan liian vanha aloittamaan uudestaan? Tutkin useita lajeja ja Taekwondo herätti paljon kiinnostusta, koska se on samantyylinen laji kuin karate, mutta monipuolisempi ja teknisesti ehkä vaativampi. Harmittaa tietysti, että monta vuotta on mennyt hukkaan. Parhaiten lajissa menestyy kun aloittaa nuorena, mutta uskon kyllä, että paljon ehtii vielä saavuttaa. En ole kuitenkaan niin vanha vielä. :) Kyse on tietysti omista tavoitteista, kuinka pitkälle haluaa lajissa edetä ja millä tasolla haluaa sitä harrastaa. Jopa vanhat ihmiset voivat harrastaa lajia, mutta ei ehkä niin intensiivisellä tasolla.

Tutkittuani useita seuroja päätin liittyä Helsingin Taekwondo Unionin Herttoniemen seuraan. Syy siihen oli se, että hertsikassa opettaa mestari Dae Jin Hwang, joka toi kyseisen lajin Suomeen vuonna 1979. Seuralla on varmasti eniten Korealaista taustaa ja mestari ehtikin jo puhutella uusia tulokkaita ja kertoa taekwondosta ja sen tarkoituksesta. Taekwondo = jalan ja käden tie. Ensimmäiset harjoitukset olivat tällä viikolla ja oli kyllä mahtavaa palata takaisin kamppailulajien pariin. Tästä se lähtee!0 kommenttia: