tiistai 20. elokuuta 2013

Poimintoja netistä

Joskus nettiä selailessa löytyy kiinnostavia ilmailuaiheisia juttuja kuvista uutisiin. Tässä hieman viimeaikaisia löydöksiä.

Youtube

Asia mihin harvemmin kiinnittää huomiota varsinkin matkustajana on liikenteen määrä ilmassa. Kun lennetään lentopinnoilla niin ympärillä on jatkuvasti muita lentokoneita sekä sivuttain että pystysuunnassa, mutta niitä ei osaa etsiä esimerkiksi matkustamon ikkunoista. Vasemmassa videossa lentäjä on kuvannut ohimeneviä lentokoneita.

Oikeassa videossa näkyy koko maailman 24 tunnin pituinen jakso ilmaliikenteestä. Videosta voi huomata mielenkiintoisen seikan Euroopan ja Pohjois-Amerikan välillä. Yöllä lentokoneet lentävät itään päin ja päivällä taas länteen päin. Tällä saadaan järjesteltyä liikennettä Pohjois-Atlantilla, mutta suurin syy reititykseen on sääolosuhteet ja suihkuvirtaukset. Suihkuvirtaukset ovat tällä alueella aina idän suuntaisia ja näitä hyödyntämällä saadaan pienennettyä lentoaikaa ja polttoaineen kulutusta. (NAT=North Atlantic Tracks)


Linkkejä

Esittely kierros Emiratesin Airbus A380 sisällä. Kun linkki avautuu, klikkaa vasemmalla näkyvää matkustamon kuvaa niin pääset koneen sisälle. Googlen Street View-palvelu on laajentunut myös erinäisiin rakennuksiin kuten maailman korkeimpaan rakennukseen Burj Khalifaan. Airbus taitaa olla tällä hetkellä toinen projektin kohde.

Tutkimus: Lentäjät toiseksi luotetuin ammattikunta Suomessa. Tutkimus toteutettiin viime vuodenvaihteessa 12 Euroopan maassa osana Reader’s Digestin laajaa Luotetuin merkki -tutkimusta(European Trusted Brands). Tutkimukseen vastasi yhteensä yli 18 000 henkilöä. Suomessa kyselyyn vastanneita oli yli 2000.

Brunein Sulttaanin ikioma A340. Mitä tehdä kun on rahaa millä mällätä. Yksi hyvä käyttökohde on tietysti oma $100 milliä maksava bussi.

Instagram

Drich27
Epicflying
High_asthe_skyMatkustamista 1960-luvulla. Pan Am Boeing 747.0 kommenttia: